Apuntar-se a un gimnàs o entrenar bé

La Júlia va venir a veure’m després d’un llarg període de feina i problemes familiars. Es trobava decaiguda, sense força, i amb el cos que es queixava per arreu, per la falta d’activitat. Em va explicar que mai no havia estat molt esportista, i que ara, als seus 55 anys, tenia cert respecte al fet de posar-se a fer exercici.

Jo li vaig explicar el que li podia oferir i va marxar mig convençuda. Per un costat, va veure la nostra professionalitat i, per l’altre, tenia dubtes i pors de si seria capaç de respondre adequadament. Li va preocupar, especialment, que les nostres sessions tinguessin una durada d’una hora i mitja, creient que no les podria aguantar. Li vaig fer veure que l’important no és la durada de la sessió, sinó la intensitat de l’exercici que es porta a terme. A més, li vaig recalcar que començaria amb treballs molt suaus, a causa del seu llarg període d’inactivitat.

La Júlia es va posar a buscar altres opcions i va trobar multitud de gimnasos, entrenadors personals, sessions d’electroestimulació -que en 30 minuts et solucionen la vida-, entrenament funcional, pilates, crossfit training, etc. Finalment, es va decidir per l’electroestimulació perquè són els que més prometen en menys temps.

El de la Júlia és un exemple de la nostra forma habitual de prendre decisions i, és clar que, sovint, ens passem la vida buscant i buscant, sense trobar el bon camí que ens permetrà viure i rendir millor. Com més informació, més confusió i menor capacitat de discerniment i de prendre la decisió correcta.

Què fer llavors?

En primer lloc: entendre que el resultat positiu que pretenem obtenir, no ve del tipus d’activitat o centre al qual ens apuntem; ve de l’actitud amb què nosaltres l’utilitzem. Tot benefici comença per la decisió d’un mateix.

En segon lloc: el benefici sempre s’aconsegueix amb un entrenament integral que interrelacioni: cos, cap i les diferents qualitats físiques de forma individualitzada.

Els productes menys integrats sempre tenen una utilitat específica i un resultat en algun aspecte concret, però mai no poden confondre’s amb entrenar bé. Entrenar bé et canvia la vida.