Apuntarse a un gimnàs o entrenar bé.


Júlia va venir a veure’m després d’un llarg període de feina i problemes familiars. Es trobava decaiguda, sense força, i amb el cos que es queixava per arreu, per la falta d’activitat. Em va explicar que mai havia estat molt esportista i que ara, als seus 55 anys, tenia cert respecte al fet de posar-se a fer exercici.

Li vaig explicar el que li podia oferir i va marxar mig convençuda. Per un costat, va veure la nostra professionalitat, i per l’altre, tenia dubtes i pors per si seria capaç de respondre adequadament.

La va preocupar especialment que les nostres sessions tinguessin una durada d’una hora i mitja, creient que no les podria aguantar. Li vaig explicar que l’important no és la durada de la sessió sinó la intensitat de l’exercici que es porta a terme. A més, li vaig recalcar que ella començaria amb treballs molt suaus, a causa del seu llarg període d’inactivitat.

Júlia es va posar a buscar altres opcions i va trobar multitud de gimnasos, entrenadors personals, sessions d’electroestimulació que en 30 minuts et solucionen la vida, entrenament funcional, Pilates, crosfit training…,etc. Finalment, es va decidir per l’electroestimulació perquè són els que més prometen en menys temps.

Aquest és un exemple de la nostra forma habitual de prendre decisions i, clar, sovint, ens passem la vida buscant, buscant, sense trobar el bon camí, que ens permetrà viure i rendir millor.

Com més informació, més confusió, i menor capacitat de discerniment, i, per tant, de prendre la decisió correcta.

Què fer llavors?

En primer lloc: entendre que el resultat positiu que pretenem obtenir, no ve del tipus d’activitat o centre al qual ens apuntem. Ve de l’actitud amb el que nosaltres l’utilitzem. Tot benefici comença per una decisió d’un mateix.

En segon lloc: el benefici sempre s’aconsegueix amb un entrenament integral, que interrelacioni cos, cap i les diferents qualitats físiques, de forma individualitzada.

Els productes menys integrats, sempre tenen, una utilitat especifica i un resultat en algun aspecte concret, però mai poden confondre’s amb entrenar bé.

Entrenar bé et canvia la vida.